top of page
Huisregels
Om de opvang zo soepel mogelijk te laten verlopen
Huisregels
Naam gastouder: Katinka Straathof
LRK nummer: 197840164
Adres: Weipoortseweg 65, 2381NG Zoeterwoude
Deze huisregels gelden bovenop de overeenkomst van opdracht tussen vraagouders en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Alle vraagouders dienen van deze huisregels op de hoogte te zijn. Als er wijzigingen in de huisregels worden doorgevoerd, krijgt u hierover bericht.
Openingstijden
Ouders Hoeve gastouderopvang is op dinsdag t/m vrijdag geopend:
Op dinsdag, woensdag en donderdag van 7.30 tot 18.30 voor de dagopvang van kinderen van 0 tot 4 jaar. Op woensdag worden er geen nieuwe kindjes meer aangenomen.
Op vrijdag van 14.30 tot 18.30 op schooldagen en van 7.30 tot 18.30 op studie- en vakantiedagen voor de buitenschoolse opvang. Alleen voor kinderen die op basisschool ‘Het Avontuur’ zitten.
Wenst u opvang buiten deze uren is dit in overleg eventueel mogelijk.
Tarieven
Het uurtarief van Ouders Hoeve gastouderopvang is €7,75. Naast het uurtarief van de gastouder betaalt u als vraagouder maandelijkse bureaukosten aan het Gastouderbureau Je beste maatje, zoals vastgelegd is in de Wet Kinderopvang. De bureaukosten bestaan uit een gezinstarief van €47,50 per maand. Er worden geen inschrijfkosten, offerte kosten of andere administratieve kosten in rekening gebracht.
De gastouder mag in januari jaarlijks het uurtarief verhogen, hier wordt u in oktober van op de hoogte gesteld, zodat u dit tijdig aan kan geven bij de Belastingdienst.
Vakanties en vrije dagen
Op officiële feestdagen: 1 januari, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag en 1e en 2e Kerstdag is de gastouderopvang gesloten. Deze dagen worden wel doorberekend.
De laatste 2 weken van de zomervakantie en de kerstvakantie is Ouders Hoeve gastouderopvang gesloten. Deze dagen worden niet doorberekend. Verdere vakanties worden doorgegeven in november voor het komende jaar.
Vrije dagen voor bijvoorbeeld huwelijk/overlijden/bezoek specialist zullen altijd in overleg met u als vraagouders gaan.
Gaat u zelf op vakantie? Dit hoor ik graag ruim op tijd. Deze dagen worden wel doorberekend, zo is het plekje van uw kind altijd gegarandeerd.
Extra opvang kan uiterlijk tot 4 weken van te voren worden aangevraagd. Of dit verzoek geaccepteerd kan worden, is afhankelijk van de dag en de hoeveelheid gastkinderen die er die dag verwacht worden.
Wendagen
Een kind heeft altijd tijd nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving en een nieuw persoon. Ook voor u als ouders/verzorgers kan het moeilijk zijn om uw kindje voor het eerst naar de opvang te brengen. Uw kindje kan tot 3 keer komen wennen. Dit wordt in overleg afgesproken en is afhankelijk van de behoefte van kind en ouder. Hiervoor hanteer ik mijn standaard uurtarief.
Halen en brengen
Mocht het voorkomen dat u het een keer niet redt om op tijd te zijn door file of een vergadering, laat het zo snel mogelijk weten, dan is het in de meeste gevallen geen probleem. Als het regelmatig voorkomt dat een kind later opgehaald wordt, zal het contract aangepast worden.
Indien uw kind door iemand anders gehaald wordt, dient u dit van te voren door te geven. Als ik deze persoon nog niet ken, dient deze persoon zich aan de voordeur te legitimeren, anders wordt het kind niet door mij meegegeven.
Mocht u uw kind later komen brengen of eerder komen ophalen, dan worden toch de contracturen in rekening gebracht. Extra uren worden in rekening gebracht tegen het normale uurtarief.
Ophalen uit school
De kinderen voor de BSO haal ik met de bakfiets uit school. De oudere kindjes kunnen zelf mee fietsen op hun eigen fiets, zij krijgen een veiligheidshesje om voor de zichtbaarheid in het verkeer. Indien de weersverwachting zo slecht is dat de veiligheid niet gewaarborgd kan worden zal ik de kinderen met de auto halen, dit zal van te voren gecommuniceerd worden.
Op het plein zal ik op een vast punt staan om de kinderen op te wachten, de eerste paar keer haal ik de kinderen op bij de juf.
Ziekte
Als uw kind ziek is belt u dan voor 9.00, dan kunnen we bespreken of opvang mogelijk is of dat uw kind thuis moet blijven. Wanneer uw kind in de loop van de opvangdag ziek wordt. Dan dient u het kind op te halen, nadat ik hierover heb gebeld. Dit is bijvoorbeeld bij hoge koorts, overgeven, diarree of groot besmettingsgevaar.
De uren dat het kind niet aanwezig is geweest als gevolg van ziekte, worden op gebruikelijke wijze in rekening gebracht. Is het kind een langere aaneengesloten periode ziek (d.w.z. meer dan dagen), dan wordt in overleg bekeken of er een verandering in de betaling wenselijk is.
Indien medicatie bij uw kind noodzakelijk is, dient u als ouder altijd een medicijnformulier in te vullen waarbij u zelf de verantwoordelijkheid blijft dragen. Nieuwe medicatie wordt niet voor het eerst door mij aan uw kind gegeven in verband met mogelijke allergische reacties. Geef het medicijn ook altijd in originele verpakking mee met bijsluiter.
Als ik als gastouder ziek ben, zal ik direct alle ouders/verzorgers op de hoogte stellen. De ouder/verzorger is zelf verantwoordelijk voor de opvang tijdens deze dagen. De ouder kan het gastouderbureau vragen of zij iemand weet die tijdelijk opvang kan bieden, maar het gastouderbureau is niet verplicht en/of verantwoordelijk voor het bieden van een vervangster
Voeding
Afspraken over voeding per kind worden vastgelegd in het afsprakenformulier.
Lunch, drinken en verantwoorde tussendoortjes zitten bij de prijs inbegrepen. Het is ook mogelijk om in overleg uw kind warm avondeten mee te laten eten. Fles- en borstvoeding dient u zelf voldoende (altijd 1 extra voeding) mee te geven voorzien van de naam van uw kind.
Allergieën nemen wij duidelijk door en leggen we vast in het afsprakenformulier. Vanwege de veiligheid en gezondheid van uw kind zal u zelf voeding mee moeten geven.
Trakteren
Het is natuurlijk een feest als uw kindje jarig is! Wij vieren dit graag op de opvang, als u een traktatie heeft wat eetbaar is, willen wij u vragen om dit gezond te houden. Een niet-eetbare traktatie mag natuurlijk altijd.
Wat brengt u mee
Doe uw kind gemakkelijke kleding aan, die ook vies mogen worden zodat we lekker kunnen knutselen, buiten spelen en ontdekken!
-
Reserve kleding; (afgestemd op het seizoen, dit mag ook hier blijven)
-
Voorraad luiers, billendoekjes en evt. billencrème.
-
Borstvoeding mag alleen gekoeld aangeleverd worden in een koeltas. Bij borstvoeding kan ik een extra flesje (voorzien van naam, datum en hoeveelheid) in de vriezer bewaren in geval van nood.
-
Kunstvoeding in een doseertorentje of –bakje voorzien van naam en hoeveelheid water dat erbij dient te worden gedaan. Bij kunstvoeding altijd 1 extra voeding meegeven.
-
Fles indien fles voeding/borstvoeding.
-
Speen indien nodig.
-
Speciale voeding bij bv. allergieën, voorkeur of dieetvoeding.
-
In de zomer zwemkleding, zwemluiers (2 stuks).
-
Bij slecht weer regenlaarzen.
-
Sloffen/sokken met antislipzolen.
-
Knuffel indien nodig bij het slapen.
Voorzie alle spullen van een naam. Zodat deze ook alleen voor uw kind gebruikt zullen worden.
Slapen
Voor elk kind heb ik eigen beddengoed, wat elke week gewassen wordt. De gastkinderen slapen in een ledikant of in een campingbedje. Voor inbakeren en buikslapen moet een toestemmingsformulier worden ingevuld.
Hygiëne en veiligheid
-
Om alle kindjes vrij rond te laten kruipen en rollen mogen er geen schoenen aan in huis. Uw kind kan bij aankomst de schoenen uittrekken en op slofjes lopen. Als ouders mee naar binnen willen komen gelieve ook de schoenen uit te trekken.
-
Jaarlijks vindt er een risico-inventarisatie plaats vanuit het gastouderbureau, waarbij gelet wordt op de gezondheid en veiligheid in en rondom de opvanglocatie. De risico-inventarisatie is op de locatie aanwezig om in te zien.
-
Verder is er een onaangekondigde inspectie van de GGD. De inspectierapporten mag u inzien.
-
Het hele huis is voorzien van veiligheidstoepassingen zoals benoemd in de risico-inventarisatie.
-
Ieder kind slaapt in een schoon bed, met eigen beddengoed.
-
Wc’s en potjes worden grondig schoongemaakt na gebruik.
-
De kinderen leren in hun elleboog te hoesten en op vaste momenten hun handen te wassen.
-
Laat uw kind geen speelgoed van thuis meenemen.
-
Laat uw tas niet onbeheerd achter i.v.m. gevaarlijke voorwerpen of medicatie die in uw tas kunnen zitten.
-
Om de 6 weken de speen van de flesjes vernieuwen of eerder indien deze stuk gaat. Deze ook schoon mee geven.
-
Was de knuffel van uw kind regelmatig.
-
Voor inbakeren en buikslapen moet een toestemmingsformulier worden ingevuld.
-
Ook als gastouder werk ik volgens een schoonmaakschema.
bottom of page